Evaluatie "gemiste" controles

De organisatie heeft alle daadwerkelijk gereden routes nagekeken om te controleren welke controles niet gezien zijn.

 

Evaluatie van gemiste controles.

Al voor de Corona-tijd was  de PeelRand Classic uitgewerkt op basis van fysieke controles.  Vanaf half juli, toen duidelijk werd dat het evenement alleen kon doorgaan met aanpassing volgens de richtlijnen van Overheid en RIVM, is deze omgebouwd.

Behalve het uit voorzorg schrappen van het gedeelte op Belgisch grondgebied is besloten gebruik ta gaan maken van het digitale Rallycheck systeem.

Zowel voor de meeste deelnemers alsook voor de organisatie was dit iets nieuws. We zagen het gebruik hiervan in de rittensport  dan ook als een uitdaging.

Evaluatie:

De organisatie is alle daadwerkelijk gereden routes van de deelnemers nagegaan.

14 equipes hebben geen controle gemist, althans niet “omdat de App niet piepte” om die term maar te gebruiken.

Verder zijn er net zoveel gewone “langsrijders” gemist of niet geaccepteerd dan zogenaamde “scherprijders”.

De gemiste langsrijders (18) zijn zeker niet steeds dezelfde maar verdeeld  over 15 verschillende plaatsen. We kunnen niet zien of de App de controle niet aangaf of dat de controle niet of niet tijdig werd geaccepteerd.

De gemiste scherprijders (17) zijn wel vaker dezelfde, met name een T (9x) bij een oorlogsmonument in Heythuysen en de D (5x) op een splitsingsplein in Neer.

Beide controles zag de organisatie als kritisch maar werd toch gehandhaafd om zoveel mogelijk van de oorspronkelijk  rit intact te laten.

Ook zijn 4 keer een HK-controle in een zijweg “niet gezien” of niet geaccepteerd, terwijl men er wel is ingereden.

Conclusie:

Terugkijkend op deze aantallen lijken deze niet  af te wijken van een rit met fysieke controles. Ook dan worden geregeld langsrijders en scherprijders niet opgemerkt.

We menen dan ook te mogen constateren dat  wij en ook  de deelnemers  veel ervaring hebben opgedaan met het nieuwe systeem. Deze ervaring zullen we zeker meenemen naar een volgende editie van de PeelRand Classic.

We hopen iedereen, voorzien van deze ervaring,  weer aan de start van de volgende PeelRand Classic  te  begroeten.

De organisatie commissie